Det er ikke suksess som gjør oss lykkelig, men det er de som er lykkelige i utgangspunktet som oftere oppnår suksess. Det å jobbe med egen lykkefølelse, vil rett og slett kunne øke sjansene for suksess betydelig.

Det er en myte at de som har jobbet hardt og nådd store mål, automatisk er mer tilfreds. Dersom du har nådd et mål, vil du sannsynligvis allerede før måloppnåelse ha satt deg et nytt mål. Det målet du hadde aller først vil ikke lenger bli definert som en suksess i tankene dine, for nå har du et nytt mål i sikte, som ennå ikke er nådd. Dersom lykken er på andre siden av suksess, vil du mest sannsynlig aldri komme dit, ifølge forskning. Det blir som å jakte på kisten med gull ved enden av regnbuen – den flytter seg hver gang du nærmer deg. Hvis du klarer å være lykkelig underveis i prosessen, vil suksessraten (og følelsen av suksess) øke betydelig, ifølge Shawn Achor (forsker innen positiv psykologi og forfatter av boken «The Happiness Advantage»).

Hjernen virker best når vi er i godt humør

Der er bevist at hjernen vår virker best når vi er positive. Dersom vi har en positiv holdning, vil vi også ta smartere valg, være mer produktive og kreative. Optimister ser ofte flere muligheter enn de som har et negativt syn på tilværelsen.

Suksess handler ikke om å være smartest

Det viser seg at kun 25 % av suksess i jobben handler om IQ. 75 % av suksess handler om en positiv mental innstilling, og hvordan du håndterer stress samt relaterer deg til mennesker rundt deg. Negative tanker fører ofte til negative hendelser og nettopp derfor er det så viktig å jobbe med egen mentale innstilling hvis en ønsker å nå målene sine.

Hva kan du gjøre for å bli mer lykkelig?

Det er selvsagt lett å føle på lykkerus hvis noe veldig positiv skjer i livet, men hverdagslykken må de aller fleste jobbe litt ekstra for. Selv de som er født med gullskje i munnen og virker evig optimistiske, har ofte innarbeidet gode vaner som hele tiden sørger for å holde lykkenivået deres oppe. De som oppfatter seg selv som lykkelige har ofte disse vanene blant annet:

  • Meditere: Undersøkelser viser at når vi mediterer blir vi roligere, mer tilstede og får økt empati. Forskning viser også at regelmessig meditasjon øker lykkenivået, reduserer stress og styrker immunforsvaret.
  • Glede seg til noe: Studier har vist at bare ved å tenke på noe vi gleder oss til, så vil endorfin-nivået øke betydelig. Endorfiner vil gjøre deg i godt humør.
  • Gjør noe for andre: Studier har vist at det å hjelpe andre, enten det er familie, venner eller fremmede, reduserer stress og styrker vår mentale helse.
  • Utvis takknemlighet: Det å være takknemlig er kanskje en av de mest kraftfulle vanene du kan ha, dersom du ønsker å være lykkeligere. Det er umulig å være i dårlig humør når du tenker på noe du er takknemlig for.
  • Fysisk aktivitet: Trening påvirker energinivå og humøret positivt, som igjen kan føre til økt produktivitet og at vi lettere kommer I flyt.
  • Kjøper opplevelser fremfor ting: Forskning viser at opplevelser (helst sammen med andre) gjør oss lykkeligere enn ved kjøp av ting. De som opplever større grad av lykke er ofte mer bevisst på hvordan de bruker pengene sine.

Ikke vent på at lykken skal komme til deg, gå heller ut å finn lykken ved å gjøre lykkebringende øvelser.

“Success without fulfillment is the ultimate failure” – Tony Robbins

Les også: Smil til verden og verden smiler til deg

 

Foto: Shutterstock


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!