Visste du at power posing kan gjøre underverker i løpet av to minutter? Har du noen gang lagt merke til hvordan kroppen din påvirker tankene og følelsene dine? Det viser seg at kroppsholdning ikke bare handler om å se selvsikker ut – den kan faktisk påvirke vår mentale tilstand på dypere nivåer. Forskning (professor Amy Cuddy, Harvard Business school), viser at power posing har betydelig effekt på selvtilliten, vår evne til å håndtere stress og til og med hormonelle balanse.

Hva er power posing?

Power posing handler om å innta en kroppsholdning som utstråler styrke, selvtillit og autoritet. Som for eksempel å stå med rett rygg, skuldrene tilbake, brystet ut og hendene på hoftene. Denne poseringen er også ofte kalt for «supermannposering». En annen kraftfull måte å posere på kan være å stå med armene i været i en slags «seierposering».

Hvordan påvirker kroppsholdning det mentale?

Forskning har vist at det å innta slike power poseringer ikke bare får oss til å se mer selvsikre ut, men det kan også påvirke vårt mentale velvære på flere måter:

1 – Økt Selvtillit

Når vi inntar en sterk og åpen kroppsholdning, sender vi signaler til hjernen om at vi er selvsikre og kompetente. Dette kan føre til en økning i selvtillit og selvfølelse.

2 – Redusert Stress

Power posing har vist seg å senke nivåene av stresshormonet kortisol i kroppen. Dette kan bidra til å redusere følelsen av stress og angst, og øke vår evne til å håndtere utfordringer.

3 – Økt Testosteron

Noen studier antyder at det å innta en power posering kan øke nivåene av testosteron – et hormon knyttet til selvtillit og dominans. Dette kan igjen styrke følelsen av styrke og autoritet.

4 – Bedre Prestasjon

Ved å innta en selvsikker kroppsholdning i forkant av en utfordrende oppgave, kan vi forberede oss mentalt og øke sjansene for suksess. Dette kan være nyttig før et jobbintervju, en presentasjon eller en viktig samtale blant annet.

 

Når du vet hvor effektfullt power posing er, hvorfor ikke gjøre det til en del av hverdagen? Det trenger ikke ta mer enn et par minutter.

Her er noen tips til hvordan du kan få power posing inn i din daglig rutine:

1 – Morgenritualer

Mange liker å bruke power posing som en del av morgen-rutinene, slik at de prepper seg selv før dagen starter. Husk også å puste dypt og rolig mens du står i power pose. Du kan i tillegg ha ditt eget faste mantra du sier til deg selv mens du står i power pose, som vil kunne styrke deg ytterligere.

2 – I forkant av viktige hendelser

Det kan være svært effektfullt å sette av noen minutter i forkant av viktige hendelser til å stå i power pose. Dette vil hjelpe deg til å være mest mulig skjerpet, og til å innta rett mental innstilling før du går inn i situasjonen. En power posering i forkant av en viktig presentasjon for eksempel, kan føre til at du føler deg mer selvsikker og mindre nervøs og stresset.

3 – Visualiser suksess

Mens du står i en power pose, bør du visualiser deg selv lykkes i de oppgavene eller situasjonene du står overfor. Dette kan bidra til å styrke din tro på egne evner, og hvis du selv har troa vil det være lettere å overbevise andre.

4 – Vær bevisst på kroppsspråket ditt gjennom dagen

Hvis du tar deg selv i å falle inn i kroppsholdninger som signaliserer svakhet eller usikkerhet, prøv å korrigere deg selv ved å innta en mer åpen og selvsikker holdning. Kroppsspråket ditt påvirker ikke bare omgivelsene dine, men også ditt eget selvbilde. Hvis du er bevisst og øver på dette, vil det etter hvert falle seg naturlig for deg.

Hvis du ikke allerede har power posing som en del av din daglige rutine, anbefaler jeg deg å starte med det nå. Du vil neppe angre.

Foto: Shutterstock.com


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!