Store ledere, banebrytende oppfinnelser, ekstreme prestasjoner – har alle en ting til felles: Menneskene bak har hatt en ekstrem lidenskap og motivasjon til å utrette noe. Vi ser det hele tiden – selgere og ledere som lykkes har alle et sterkt målfokus og er sultne på suksess. De har hele tiden øynene på målet og gyver løs på oppgavene hver dag, selv om ting butter imot. Det handler ikke nødvendigvis om talent, men i veldig stor grad om vilje til å lykkes. Hvordan klarer noen å vekke entusiasmen hver eneste dag og alltid være målfokusert?

Her er 5 metoder for hvordan du kan bli ustoppelig:

1 – Bruk 10 minutter hver morgen til å svare på spørsmålet: Hvorfor vil jeg nå målet?

Uansett hvor lang erfaring man har, eller hvor mange bøker man har lest, eller hvor mange ganger en tidligere har hatt suksess, så vil alle oppleve motgang og tilbakegang fra tid til annen. Uten et sterkt motiv, blir det vanskelig å fortsette i riktig retning når en møter store hindringer i livet og jobben. Bruk derfor ti minutter daglig til å reflektere over hva du drømmer om innerst inne og som er grunnen til at du står opp hver morgen. Visualiser målet ditt og hvordan du vil føle deg når du når målet. Et sterkt ønske og et tydelig mål vil kunne gi deg pågangsmot når du trenger det som mest.

2 – Omgi deg med folk som har det du ønsker deg.

Drømmer du om å bli leder? Da kan det være smart å tilbringe tid sammen med andre ledere, lære av dem og hente inspirasjon. Ønsker du å bli en superselger? Sørg for å bli kjent med andre selgere som gjør det bra, og ta til deg alle gode råd du kan få. Studér dine forbilder for å nå dine egne drømmer.

Som Jim Rohn skal ha sagt: «Du blir et gjennomsnitt av de fem menneskene du tilbringer mest tid med». Du tar etter i forhold til holdninger, verdier og ambisjoner. Ønsker du å bli en bedre utgave av deg selv, er det viktig at du omgås de som er bedre enn deg, eller har kommet lenger enn deg.

3 – «Brenn båtene»

Mange av oss jobber best under press og når det ikke er noen vei tilbake, har vi ikke annet valg enn å prestere på vårt beste. Det blir veldig vanskelig å ta et nytt sprang hvis du fortsatt skal ha en fot trygt forankret på bakken. Skal man oppnå suksess er det noen ganger helt nødvendig å være risikovillig. I følge historiebøkene skal Alexander den store ha sagt følgende til soldatene da de invaderte Persia. «Brenn båtene! Enten drar vi hjem i persiske båter eller så dør vi». Ganske hardt og brutalt en ordre om å gi 100 %, og få valget mellom å vinne eller forsvinne.

Hvis du bestemmer deg for at suksess er ditt eneste valg, er det utrolig hva du er i stand til å klare!

4 – Vær i bevegelse!

Nei, du trenger ikke enda en kaffe eller energidrikk når du er nede i en dupp. Lett mosjon vil gjøre deg langt bedre! Du får mer energi, blir mer klartenkt, bedre humør, bedre helse og mer produktiv for å nevne noe. Uansett hvor hektisk dagene måtte være, er det viktig å prioritere fysisk aktivitet for å klare å holde tempo oppe. Det sies at 30 minutter om dagen skal være helsebringende og du kan eventuelt dele opp disse 30 minuttene til mindre økter spredd utover dagen. Små pauser med lett mosjon kan gjøre underverker for evnen til å fokusere! Dessuten vil du kanskje føle deg mye mer attraktiv også? Hvis du ser bra ut, føler du deg bra og hvis du føler deg bra, gjør du det bra.

5 – Tydeliggjør smerten ved å la være!

De færreste liker smerte og vi mennesker vil av natur som regel handle for å unngå ubehag. Det kan være kraftfullt å tydeliggjøre for seg selv hvilke konsekvenser det får hvis du ikke når målene dine. Hva vil skje? Hvordan vil du føle deg? Hvis du forsetter å gjøre de tingene som ikke er bra for deg, som å utsette viktige ting, slurve med oppgaver, la være å trene, spise usunt, være gretten – hvilket resultat vil du da oppnå, og er dette noe du ønsker deg? Ved å visualisere gevinsten ved å handle og samtidig kjenne på ubehaget ved å la være, vil valget om hvilken retning du skal gå være mye lettere.

Eller hva om du allerede er den utgaven av deg selv du vil være, og du har alt du ønsker deg, så kan kanskje frykten for å miste det du har være nok til å holde deg skjerpet.


[Reklame]

Gratis nettkurs: 5 viktige steg for å bli en superselger! MELD DEG PÅ! 

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er helt gratis og uforpliktende å delta. Tips en venn som du tenker kan ha glede av dette kurset og ta kurset «sammen» fra hvert deres sted.

gratis nettkurs i profesjonelt salg

MELD DEG PÅ! 

 

Foto: Shutterstock.com