Du som leser denne bloggen har mest sannsynlig satt deg noen mål i løpet av livet. Du har kanskje en drøm om å prestere bedre på jobben, tjene mer penger, få mer ansvar også videre. Helsemessig har du kanskje et ønske om å være sunn, veltrent og proppfull av energi. Du har trolig et ønske om å ha gode relasjoner til familie, venner og kjæreste. Lista over ting vi ønsker å oppnå kan være lang… De fleste av oss ønsker mer fremgang og lykke – MEN for å få noe vi ikke har, må vi faktisk gjøre noe annerledes enn vi har gjort før. For å oppnå endring, må vi jobbe med egne vaner, og det er der utfordringene virkelig starter.

Hvor mange ganger har du sagt til deg selv at nå skal du endre retning? Du gyver løs med krum hals og jobber hardt med å innarbeide lønnsomme vaner. Så kommer ferien, en uke med sykdom eller liknende, og før du skjønner det selv er du ute av den gode rytmen og tilbake til gamle vaner… Hvorfor skjer dette? Du hadde jo bestemt deg for at endring måtte skje! Hva skal egentlig til for at du klarer å holde fast ved avgjørelsen om å gjøre en endring? Du vil så gjerne se de resultatene du ønsker deg, men får det ikke helt til…

I følge avdøde Jim Rohn (spesialist på personlig utvikling), er det i hovedsak fire mentale tilstander som kan føre til endring. Hvis ingen av disse fire tilstandene er til stede, kan det bli vanskelig å oppnå et gjennombrudd.

1 – STERKT UBEHAG

Du har kanskje opplevd å komme til et punkt i livet hvor du tenker NOK ER NOK. Du føler et sterkt ubehag! Du har rett og slett fått nok av middelmådighet, følelser som frykt, smerte og ydmykelser, og kan ikke leve slik lenger. Et metningspunkt er nådd og det er ikke noen vei tilbake. En endring MÅ skje!

2 – ÅPENBARING

Nye opplysninger eller ny kunnskap kan noen ganger føre til en slags åpenbaring. På bakgrunn av denne aha-opplevelsen bestemmer du deg rett og slett. Det kan være at du har trodd du har gjort ting riktig tidligere, men så detter polletten ned og du innser at du kanskje har misforstått noe, eller gjort ting på en tungvint måte. Den nye kunnskapen gjør det lettere å ta en beslutning, stole på den og holde fast ved den.

3 – LIDENSKAP

Hvis du vet hva du ønsker deg, og du ønsker det sterkt nok, vil du bli motivert til å handle. Lidenskap er en veldig sterk drivkraft og en kan utrette mye i denne tilstanden. Når begjæret slukner, kan det imidlertid være vanskelig å finne motivasjon til å forsete i samme retning. I denne tilstanden gjelder det å utnytte momentum.

4 – PROBLEMLØSING

Noen kan bli besatt av å løse en større oppgave eller et komplisert problem. Den som er besatt vil kunne utrette mye.  Du er rett og slett så fast bestemt at du er villig til å dø for din sak. Du føler deg ustoppelig. De som befinner seg i denne tilstanden vil ofte vie hele livet sitt til saken de brenner for.

 

Foto: Shutterstock.com

 


[Reklame for egne tjenester]

FOREDRAGET «FRA Bra til BEST!»

Et foredrag kan faktisk være første skritt på vei mot varig endring. Hvis vi ser på de fire punktene i blogginnlegget vil et foredrag havne under punkt nr 2 – åpenbaring. Noen ganger er det kun den siste brikken som mangler og da kan et foredrag gi det siste dyttet som fører til varig endring. Dette er også noe vi ofte har fått tilbakemeldinger på fra våre kunder.

«Vårt salg har løftet seg med 30% siden vi engasjerte Salgstinget. Samtalene med Jens-Hartvik har fått meg til å feste blikket på andre ting enn tidligere.Det ble i løpet av foredraget mer tydelig hva selgerne ønsket å gjøre noe med. Salgstinget har hjulpet både selgere og daglig leder til å jobbe mer effektivt. Det er svært nyttig å få input utenfra. Vi som har holdt på en stund har en tendens til å bli litt «husblinde» og har lett for å havne i et spor som ikke medfører vekst. Jeg vil anbefale alle som driver med oppsøkende salg og som ønsker vekst, til å benytte seg av Salgstinget.»  – Victor Lund, Daglig leder, Tryg forsikring

Les mer om foredraget HER.