Nytt år og nye muligheter – noe som også betyr at det er mange som ønsker å sette seg noen nyttårsforsetter! Som evige optimister setter vi oss det ene målet etter det andre, og håper at det å tenke tanken er nok i seg selv. Selv om vi er motivert og klar for en endring på en dag som dette, er sjansen stor for at nyttårsforsettene fordufter omtrent før vi er i gang med det nye året. Hverdagen tar oss, og vi mister fokus og motivasjon for målene. Dette er helt normalt. De færreste klarer å holde fast ved nyttårsforsettene gjennom et helt år. Heldigvis finnes det metoder som kan øke sjansen for suksess. Det å sette seg mål som kan nåes er en egen vitenskap, og det kan være lurt å lytte til ekspertene. Et gjennomtenkt mål og en god plan kan føre til suksess – uten at du sliter deg ut på veien!

Her er 5 tips til hvordan sørge for suksess i 2023:

1 – Ha fokus på prosessen – ikke resultatet!

Små positive handlinger og forbedringer i hverdagen er nøkkelen til varig endring og større måloppnåelse. Et større mål kan føles overveldende og uoppnåelig – selv om det også gir deg motivasjon. Noen ganger er det en lang vei å gå, og da er det viktig at du trives på veien du skal gå. For å oppnå varig endring må du like prosessen du er i. Hvis du hater prosessen, bør du finne en annen vei til mål – eller kanskje et helt nytt mål. Hvis ikke er sjansen stor for at går lei og gir opp.

2 – Ikke stol på at selvdisiplin vil ta deg dit du ønsker!

Det er veldig lett å være motivert og ambisiøs på et tidspunkt du er uthvilt, stappmett og generelt forsynt med shopping, festing og hva det måtte være. En tilstand mange er i 1. januar. Men – utrolig nok blir du sulten og tørst igjen, og selv etter en ferie vil du tids nok føle deg stresset av arbeidsoppgaver som har hopet seg opp. Selvdisiplinen som var på topp 1. januar er brukt opp i løpet av kort tid, kanskje bare noen timer ut i det nye året. Selvdisiplinen er som et batteri som fort går tomt, og må lades jevnlig ved hjelp av søvn og hvile. Nettopp derfor er selvdisiplinen ofte på topp om morgenen og rett etter en helg eller ferie. For å øke sjansen for måloppnåelse bør du lage en god plan for hvordan du skal innarbeide gode vaner, som over tid fører til ønsket resultat. Det å etablere en ny vane vil kreve disiplin en stund, men på et tidspunkt kan vanen bli mer automatisert, og da trenger du langt mindre disiplin for å holde det gående. Noen ganger trenger du bare 1 god vane for å oppleve mange positive ringvirkninger.

3 – Bygg videre på allerede gode vaner

Det er alle de små daglige vanene våre, som skaper resultater over tid. Bittesmå handlinger og valg akkumulerer seg og kan gi store konsekvenser – negative eller positive. Du har kanskje allerede noen gode vaner, som du kan finjustere og gjøre enda bedre? Hvis du for eksempel allerede er i gang med jevnlig trening, men ønsker å få mer ut av treningen. Kanskje det du trenger er å sette treningen i bedre system? Er du allerede godt i gang med det nettkurset du ønsker å ta, men kan med fordel øke mengde og frekvens på tiden du studerer? Er du allerede glad i å lese bøker, men ønsker å lese enda mer fremfor å se på TV? Det vil være lettere å lykkes med å oppgradere allerede gode vaner, enn å innarbeide helt nye.

4 – Ta en dag, og ett skritt om gangen

I stedet for å tenke på alt du skal gjøre det neste året, still deg heller spørsmålet: «Hva kan jeg gjøre i dag, som kan få meg ett skritt nærmere målet?» Ta trappene i stedet for heisen, eller gå av bussen to holdeplasser før. Skriv 150 ord på boken du ønsker å utgi. Velg en sunn snack på vei hjem, fremfor en pølse eller bolle. Stå opp 20 minutter før for å gjennomføre et positivt morgenrituale osv. Du vil oppleve større fremgang ved å gjøre noe i 10 minutter hver dag enn å gjøre det i 4 timer en gang i måned. Utfordringen er at det som er lett å gjøre – er også svært lett å ikke gjøre. Det føles så lite at det spiller vel ingen rolle fra eller til! MEN – det er nettopp det det gjør! Det som er lett å gjøre i det daglige – kan utgjøre forskjellen på suksess og fiasko. Problemet er at vi ofte er så utålmodige etter å se resultater at vi gaper over alt for mye på en gang, blir utmattet og gir opp altfor fort.

5 – Følg med på utviklingen, og minn deg selv på hvorfor du gjør dette!

Nyttårsforsetter handler som regel om å bli en bedre utgave av seg selv – ikke bli en helt annen! Det å forsøke å bli noe vi ikke har forutsetninger for å være, vil sjelden føre noe godt med seg. Ikke sammenlikne deg med andre, men hold fokus på din prosess, og hva du skal gjøre for å bli en bedre utgave av deg selv. For å holde på motivasjonen er det viktig å minne seg selv på hvorfor du gjør dette. Hvorfor er dette målet og resultatet så viktig for deg? For å vite om du beveger deg i riktig retning er det avgjørende å kunne måle fremgang. Sett av tid for eksempel en gang i måneden hvor du evaluerer deg selv opp mot målene du har satt deg. Husk å gi deg selv en klapp på skulderen og belønning for de små seirene underveis. Husk å alltid snakke positivt til deg selv gjennom prosessen, også når du opplever tilbakegang og feiltrinn. Positiv selvsnakk gjør en stor forskjell både for selvfølelsen og måloppnåelse.

[Reklame for eget kurs] Det er ikke tvil om at det ofte er det mentale som stopper oss i veien mot suksess. Nettopp derfor er det satt av en hel modul til mentaltrening i nettkurset «Fra Bra til BEST i salg.»  Målet med dette kurset er at du skal bli den beste selgerutgaven av deg selv! Kurset er lagt opp som et selvstudium, noe som gjør læringen svært fleksibel i en hektisk hverdag. Du vil få umiddelbar tilgang til kurset etter kjøp og tilgangen varer i ett år. Du kan ta kurset i det tempo du ønsker, og så mange ganger du vil i løpet av kursåret.

Kurset består av 4 moduler

Modul 1 – Bli din egen mentaltrener

Modul 2 – Hvordan få en jevn strøm av nye kunder

Modul 3 – Hvordan close flere salg

Modul 4 – Hvordan selge mer og oftere til kundene dine

Les mer/se hele kursoversikten her.

 

De beste ønsker for 2023!