Du er hele tiden kun ett valg unna å endre retning i livet. Hvis du kan telle nedover fra fem, kan du klare å utrette mer på kortere tid! 

Noen ganger kan de enkleste gode valgene i hverdagen, faktisk være veldig vanskelig å ta. Som for eksempel å stå opp med en gang klokka ringer, ta ordet på et møte, be om lønnsforhøyelse, sende den eposten, ta den telefonen, be om hjelp, snøre på seg joggeskoen og kommer seg over dørstokken, spise sunt også videre. Ofte er det lettere å velge det som er mest komfortabelt her og nå, selv om det kan skade deg på sikt. Du kan faktisk endre livet ditt i løpet av fem sekunder, ved at du tar det rette valget i løpet av et fem-sekunders-vindu – ett valg om gangen. Fem-sekunder-regelen gjør deg mer handlekraftig og gir ikke rom for å starte den gjentakende diskusjonen med deg selv, om hvorvidt du skal eller ikke.

Å telle baklengs

For å tvinge deg selv til å handle, kan du faktisk telle baklengs fra 5 – 4 – 3 – 2 – 1- Gå! Den amerikanske forfatteren og foredragsholderen Mel Robbins oppdaget denne enkle metoden på et tidspunkt i livet hun slet med å motivere seg til å utføre selv de enkleste daglige gjøremål. Å telle ned fra fem – det høres banalt enkelt ut, men det virker! Mel Robbins ble så overrasket over hvor godt dette virket at hun begynte å undersøke fenomenet nærmere. Det viste seg at effekten ved å telle ned på denne måten var dokumentert gjennom forskning.

Når vi teller baklengs på denne måten vil fokuset vårt endres, og samtidig stopper vi oss selv fra å lete etter unnskyldninger for å slippe å gjøre det vi burde gjøre. Det å presse seg selv til å ta disse små positive fem sekunder-avgjørelsene gjennom dagen, kan utløse en kjedereaksjon for selvtilliten og produktiviteten!

Hvorfor 5 sekunder?

Forskning viser at du har bare fem sekunder på deg før du begynner å sabotere for deg selv. Hvem har vel ikke opplevd å lete etter alle mulige unnskyldningene for å slippe unna når kjedelige eller ubehagelige oppgaver står foran oss? Når klokka ringer om morgenen har du bare fem sekunder på deg før du kanskje klarer å overtale deg selv til å slumre ti minutter til, hvilket føles bra der og da, men det er ikke nødvendigvis så gunstig på lang sikt… Når du har planlagt å trene kl 1800, da har du bare fem sekunder på deg i det klokka slår, før du begynner å nøle og kanskje tar deg selv i å vurdere om du skal velge sofaen og netflix i stedet. Med fem-sekunders-regelen vil du faktisk lure hjernen din til å handle, før du rekker å tenke deg om.

Ta motet til deg

Se for deg at du sitter i et møte og du har noe du ønsker å ta opp, men du vegrer deg. Da skal du telle inni deg 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – Rekk opp hånda! Har det hendt at du vegrer deg for å be kunden om ordren? Da kan du også telle inne i deg 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – Be om ordren!

Vi mennesker har en tendens til å nøle, bekymre oss, tvile på oss selv og overtenke i blant. Denne adferden kan hindre oss i å nå målene våre. Forskning viser at det å telle baklengs på denne måten vil hjelpe deg å holde fokus på målet og forpliktelsene dine, og samtidig redusere følelser som frykt og tvil.

Neste gang det er ting du vet du burde gjøre, men du føler deg usikker, redd eller overveldet – start nedtelling fra fem – og se hva som skjer!

For deg som ønsker mer handlekraft i livet, kan boken «The five second rule» anbefales på det varmeste. Boka fåes kjøp på Amazon.com


[Reklame]

Gratis nettkurs: 5 viktige steg for å bli en superselger! MELD DEG PÅ! 

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er helt gratis og uforpliktende å delta. Tips en venn som du tenker kan ha glede av dette kurset og ta kurset «sammen» fra hvert deres sted.

gratis nettkurs i profesjonelt salg

MELD DEG PÅ! 

 

 

Foto: Shutterstock.com