Hvis vi aldri tar fri fra daglige rutiner og arbeid, vil konsekvensene kunne være at vi gradvis blir mindre effektive og feiler mer. Det å jobbe 24/7 er ikke bra for helsa, humøret eller kvaliteten på arbeid vi leverer. Vi kan oppgi 5 gode grunner til at du bør ta ferie med god samvittighet.

1 – Kreativiteten øker

Vi vet at roboter ikke er veldig kreative, men det er heller ikke mennesker som jobber kontinuerlig uten stans. Vi trenger alle å ta et skritt tilbake og observere livet fra en annen vinkel en gang i blant, noe som kan resulterer i helt nye og lønnsomme ideer. En pause fra arbeidet kan også føre til at du finner løsningen på et problem som har plaget deg. Mange spennende oppfinnelser og forretningsideer har sprunget ut i løpet av en friperiode.

2 – Reduserer antall feil

Når man stirrer inn i de samme oppgavene over lengre tid er det lett å se seg blind på feil. Du har kanskje opplevd å legge fra deg en vanskelig og problemfylt oppgave fordi du ikke skjønner hva som er galt. Når du ser på oppgaven neste dag finner du feilen umiddelbart! Det er nettopp derfor det er så viktig å ta seg pauser fra arbeidet, slik at man unngår å overse feil. Små feilgrep kan utvikle seg til å bli store kostbare problemer hvis man overser dem. Når man er uthvilt og opplagt gjør man færre feil rett og slett.

3 – Humøret stiger

Endeløse gjøremålslister kan være stressende, noe som ofte går utover humøret. Hvis du alltid tenker at du bare skal få unna oppgavene først, vil du kanskje aldri finne rom for å ta helt fri. Det å jobbe konstant kan føre til et liv i ubalanse og i verste fall resultere i utbrenthet og depresjon (Selv om du synes jobben er givende). Fritid er noe du må prioritere på lik linje som mat og søvn. Det å rive seg vekk fra gjøremålslista og la humla suse litt i blant, vil med stor sannsynlighet ha en positiv innvirkning på humøret.

4 – Mer effektiv

De som jobber overtid støtt og aldri tar skikkelig pauser eller helt fri, er ofte mindre effektive pr time de tilbringer på jobb, enn de som jobber målrettet og fokusert innenfor normal arbeidstid. Det å ta seg tid til å hvile er ekstremt viktig for å kunne prestere på topp. Jobb når du jobber og ta helt fri når du har fri, da vil du kunne oppleve å få unna en del flere arbeidsoppgaver på mye kortere tid.

5 – Bedre helse

Selv om viljen til å jobbe eventuelt alltid er tilstede, vil ikke kroppen og hodet vårt tåle denne belastning uten stans. Stress og overbelastning over tid kan føre til helseproblemer, som for eksempel høyt blodtrykk, muskel og skjelettplager, angst, depresjon for å nevne noe. Føler du at alt stopper opp om du tar fri? Da er kanskje tiden moden for å lære opp og delegere til andre mens du er på ferie. Med god planlegging og tilrettelegging kan alle ta helt fri i blant. Det kan være en lønnsom investering!

 

God sommer fra Salgstinget!

Foto: Shutterstock

Inspirasjonskilde: https://selecthealth.org

 


[Reklame]

Gratis nettkurs: 5 viktige steg for å bli en superselger! MELD DEG PÅ! 

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er helt gratis og uforpliktende å delta. Tips en venn som du tenker kan ha glede av dette kurset og ta kurset «sammen» fra hvert deres sted.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!