I mange tilfeller kan streben etter perfeksjon være den største bremseklossen for suksess. Hvis målet er at alt skal være perfekt, er det lett å bli overveldet og handlingslammet. Det kan synes som om de som lever etter mottoet «godt nok», oppnår bedre resultater enn perfeksjonistene. Kvalitet er selvsagt kjempeviktig, men kvantitet bør heller ikke undervurderes. Det å bli en toppselger tar tid og krever mye øvelse. For å holde motivasjonen oppe i et krevende yrke, er det viktig å fokusere på egen fremgang fremfor å sammenlikne seg med det perfekte idealet.

7 tips til kontinuerlig forbedring og fremgang

1 – Bryt ned store mål til passe store delmål

For å bli bedre, er det viktig å ha noe å strekke seg mot – og det er helt greit å tenke stort. Det er imidlertid ofte slik at hvis vi har et veldig ambisiøst mål, er det lett å bli overveldet og kanskje til og med gi opp. Når du har satt deg et stort overordnet mål, er det derfor viktig å bryte ned målet til flere små delmål. Det å nå et mål, selv om det er et lite delmål, vil kunne gi god mestringsfølelse og øke selvtilliten og motivasjonen din.

2 – Ta én dag om gangen

Hold fokus på hva du kan gjøre i dag, for å komme ett skritt nærmere hovedmålet ditt. Det blir lettere å holde på motivasjonen når du forholder deg til hva du skal få til i løpet av dagen eller denne uka, fremfor å tenke på hva du skal klare i løpet av ett år eller mer.

3 – Mål din egen fremgang

Det er ofte lettere å huske det siste nederlaget, fremfor å huske alle de gangene det har gått rette veien. De fleste av oss synes det er vondere å «tape», enn hva vi føler glede over å «vinne». Nettopp derfor kan ett tapt salg gi en følelse av mislykkethet. Når du har satt deg mål, er det derfor viktig å måle din egen fremgang ved å føre statistikk. Ren fakta vil vise om du er på rett vei eller ikke, noe følelser ofte ikke kan.

4 – Tillat deg selv å feile

Veien til mål er sjelden en rett oppadgående linje. Det er ikke uvanlig å oppleve at en går to skritt frem og ett tilbake. Når du føler at det går feil vei kan det være nyttig å se på progresjonen i ett større perspektiv. Hva er hovedtrenden? Går det generelt i nedoverbakke, eller går det sakte men sikkert rett vei over tid? Ikke gi opp selv om du opplever tilbakegang. Hver dag gir en ny mulighet til fremgang. Husk at tilbakegang ikke nødvendigvis handler om at du gjør feil. Noen ganger har man bare uflaks.

5 – Ikke prøv for hardt

Vær realistisk i forhold til hva du kan klare å utrette i løpet av dagen. Ikke forsøk å gjøre alt på en gang, men hold fokus på én og én oppgave, ett og ett delmål. Suksess tar tid, så vær tålmodig og tillat deg selv å ta pauser iblant. Du har kanskje opplevd å streve med en oppgave. Til slutt har du gitt opp og lagt oppgaven til side. Etter en pause på noen timer, eller kanskje en dag eller to, tar du frem oppgaven og løser den så lett som bare det. En pause kan rett og slett gjøre underverker for evnen til å forsere hindringer på veien mot målet.

6 – Lag gode rutiner og systemer som hjelper deg å huske

Det er ingen som klarer å huske på alt de skal gjøre til enhver tid. De som tilsynelatende «husker alt», har som regel gode rutiner og systemer som hjelper dem å huske. De noterer flittig fakta om kunden i CRM-systemet, slik at neste gang de kontakter kunden, «husker» selgeren å spørre om hvordan det gikk med ditt eller datt. Kunden vil føle seg betydningsfull fordi selgeren «husker» så mye om han/henne. Det å skrive ned fakta om kunden vil kunne gi deg store fordeler som selger. I tillegg kan det å skrive ned små og store gjøremål, med tidsfrister og påminnelser, øke sjansen for at du holder god fremdrift i prosjektene dine.

7 – Minn deg selv på hvorfor du vil fremover

Du har helt sikkert kjent på frustrasjon over at alle prosjektene dine fra tid til annen går for sakte fremover, har stoppet opp – eller kanskje til og med går i revers. Det sies at fremgang er nøkkelen til lykke, og at prokrastinering gjør oss mindre tilfreds med livet. Du har kanskje satt deg noen mål, men har du tenkt på hvorfor det er så viktig for deg å nå disse målene? Det er når du finner ut HVORFOR du skal nå målene, at du virkelig kan finne motivasjon til å drive deg selv fremover hver eneste dag.


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!