Mange føler en trang til å rydde og vaske litt ekstra når våren kommer og sola avslører skitt og støv som har vært lett å overse i mørketiden. Litt det samme gjelder i livet generelt. Ting har en tendens til å hope seg opp og skape kaos over tid, hvis en ikke rydder og luker i bedene jevnlig. Det er kanskje på tide med en enda mer omfattende vårrengjøring enn normalt, og akkurat nå kan være en fin tid å ta en real gjennomgang på flere arenaer i livet. Her gir vi deg noen sjekklister på hva som kan vært lønnsomt å bruke litt av tiden til.

TA EN GJENNOMGANG PÅ MÅLENE DINE

Ved starten på et nytt år er vi ofte veldig motiverte til å gjøre en forskjell. Det settes mål, legges planer og du gyver løs med krum hals. Men – etter noen uker, kanskje måneder slakker du av. Du møter motgang, tilbakegang og den ene samfunnskrisen ser ut til å avløse den andre. Det er lett å bli handlingslammet og oppgitt… Noen ganger må mål og planer endres etter hvert som du og verden endrer seg.

Det begynner å bli en del uker siden nyttår, og kanskje tiden er inne for å ta en statussjekk i forhold til nyttårsmålene dine?

 • Hvilke mål har du nådd så langt i 2022?
 • Hva har du ikke gjort noe med?
 • Trenger målene å justeres eller endres helt?
 • Finn ut hva som er dine topp 3 mål for resten av dette året
 • Hva skal til for at du skal nå de reviderte målene?

RYDD PÅ ARBEIDSPLASSEN

Rot og uorden i papirer og systemer kan være drepen for produktivitet. En rotete arbeidsplass kan tappe deg for energi og stjele fokus. Hender det du tar deg selv i å lete etter papirer, eposter eller andre ting du ikke husker hvor du har lagt? Kanskje du blir overveldet av alle oppgavene som ligger og venter i bunker på pulten? Det trenger ikke ta mye tid i det hele tatt å gjøre omgivelsene dine mer produksjonsvennlige. Sett av et kvarter hver dag til å organisere og rydde, og du vil kunne oppleve en langt mer effektiv arbeidsdag.

 • Arkiver og kast gamle papirer
 • Rydd unna kopper og ekstra penner
 • Rydd i skuffer
 • Rydd i hyller
 • Tørk støv
 • Rydd i mapper på PC’n
 • Rydd i mailboksen
 • Ta en gjennomgang i to-do lista og fjern det som ikke lenger er aktuelt

ORGANISERE HVERDAGEN BEDRE

Er det ting du stadig irriterer deg over og som du skulle ønske var annerledes? Ta en runde med deg selv og tenk igjennom hva du kan gjøre for å få en bedre hverdag. Velorganiserte dager kan gjøre deg mer produktiv og tilfreds. Er du for eksempel en person som drar på butikken hver dag? Med litt planlegging går det fint å handle kun én dag i uka. Det kan spare deg for både tid og penger. Sliter du med å huske hvor du har arkivert ting, bør arkivsystemet ditt kanskje omstruktureres sånn at det blir mer logisk for deg. Glemmer du stadig passord, bør du ha et godt system for hvordan du enkelt skal finne de forskjellige passordene dine. Alle tingene dine bør ha en fast plass, som er hensiktsmessig og funksjonell for deg. Tenk igjennom hvor «skoen trykker» og ta en vårrengjøring på disse områdene nå.

 • Organiser arbeidsdagen bedre
 • Strukturer arbeidsdokumenter og mapper
 • Lag maler og rutinebeskrivelser
 • Delegere bort oppgaver som ikke er dine
 • Innarbeide gode innkjøpsrutiner
 • Sett opp kostholdsplan
 • Etablere sunne treningsvaner
 • Sett av tid til kvalitetspauser
 • Prioritere nok søvn

Det kan kanskje virke bortkastet å bruke tid på arkivering og støvtørking når du jobber med salg, men det å fremstå som en ryddig person som har kontroll og orden på tingene sine, vil kunne skape tillit hos andre. Vi kjøper gjerne av de vi stoler på – ikke sant? Dessuten vil det å ha det ryddig og velorganisert kunne føre til at du når flere mål! Er det noe å vente med egentlig?

Foto: Shutterstock.com


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!