Nok et pandemi-år er lagt bak oss, og mange har store drømmer og håp for det nye året. Selv om det er svært liten forskjell fra 31. desember til 1. januar, er det likevel noe spesielt med følelsen av å starte på et helt nytt år. Denne dagen er preget av mye håp og tro om at nå skal alt bli bedre enn i fjor! Vi setter oss nye hårete mål innen trening, kosthold, karriere, relasjoner, personlig økonomi også videre. Dessverre varer det som regel ikke så veldig lenge før de aller fleste av oss sprekker og ramler tilbake i gamle vaner og rutiner. For noen er det snakk om uker, dager eller kanskje til og med bare timer før vi bryter med forsettene våre.

Hva skal egentlig til for at du faktisk vil klare å gjennomføre løftene du gir deg selv 1. nyttårsdag?

1 – Bryt nyttårsforsettene ned i passe store porsjoner

Hvis du bestemmer deg for å endre alt på en gang, kan det bli vanskelig å holde ut over tid – med mindre du er en maskin;-) Del heller opp forsettene i passe store porsjoner, så klarer du kanskje å spise dem alle. Litt hver dag, kan gi store resultater over tid. Med denne strategien starter du ikke bare på nytt 1. januar, men du starter på nytt hver måned, hver uke, eller hver dag!

2 – Vær realistisk

Et mål skal selvsagt være noe man må strekke seg etter, men hvis det blir for urealistisk og hardt, kan en miste både selvtilliten og motet – og til slutt gi opp helt. Det som kan føre til at vi gir opp nyttårsforsettet er ofte en overoptimisme i forhold til tiden det tar å nå et mål. Et mål kan godt være hårete, men vær realistisk i forhold til tidsfristen for måloppnåelse.

3 – Legg fra deg «alt eller ingenting»-holdningen

Det er ingen som er perfekte og et feilskjær vil være uunngåelig i det lange løp. Det er viktig med positiv selvsnakk når du opplever tilbakefall. Ikke gi opp hvis du blir sliten og lei, men lær deg heller å ta pauser. I svake øyeblikk kan det hjelpe å minne seg selv på hvorfor man nedtegnet nyttårsforsettene i utgangspunktet, og bestemme seg for å starte på nytt neste dag. Du var kanskje ikke like flink alle dagene, men du fikk i hvert fall til langt mer enn den som ga opp.

Last ned 12 tips til nyttårsforsett – som kan gi deg flere salg!

Godt nytt år og de beste ønsker for 2022!

Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!