Noen vaner har større påvirkning på livet vårt enn andre, og det gjelder å velge seg ut de rette vanene å fokusere på. Noen ganger kan faktisk etablering av én nøkkelvane føre til en stor kjedereaksjon av små positive endringer som skjer uten at du egentlig behøver å anstrenge deg noe ekstra. Vi gir deg 4 nøkkelvaner som kan gi mange positive ringvirkninger på jobben og i livet generelt.

1 – RE OPP SENGEN HVER MORGEN

Det å re opp sengen er en oppgave som kun tar et par minutter, likevel er det overraskende mange som slurver med dette. Det kan kanskje føles bortkastet når du uansett skal rote til sengen samme kveld, men når forskning viser at det å re opp sengen har en sammenheng med økt produktivitet, følelsen av velvære og bedre kontroll på økonomien blant annet, tør jeg påstå at det er godt betalt for en så enkel oppgave som å re opp sengen. Det å re opp sengen kan sees på som en slag symbolsk handling hvor du setter standarden for dagen, hvor slurv ikke er «tillat».

2 – DAGLIG MEDITASJON

Mange av oss opplever mye stress i hverdagen, tankekaos og overtenking. For å være i stand til å ta bedre avgjørelser gjennom dagen, er det viktig å klarne hodet og roe ned stresshormonene. Daglig meditasjon er en vane med mange positive ringvirkninger, og er en viktig nøkkelvane hos mange fremgangsrike personer. Forskning viser at de som setter av tid til å meditere daglig, opplever mindre stress og sterkere immunforsvar. Daglig meditasjon kan føre til bedre hukommelse, tilstedeværelse og økt evne til å holde fokus. Evnen til å ta gode valg, og holde fokus vil kunne påvirke mange arenaer i livet – også din prestasjon på jobben.

3 – FYSISK AKTIVITET

Regelmessig mosjon er en typisk nøkkelvane som har stor påvirkningskraft på andre vaner. Forskning viser at daglig trening fører automatisk til redusert røyking, lavere inntak av alkohol og kaffe, sunnere matvaner, mindre tid brukt foran skjermen og økt produktivitet på jobb og skole. I tillegg viser forskning at det å ha trening som vane fører til bedre mental helse. Alle som jobber med salg vet at det krever en sterk psyke, og nettopp derfor er fysisk aktivitet en svært viktig nøkkelvane i tillegg til mental-trening.

4 – 15 MINUTTERS PLANLEGGNIG

Det kan være lønnsomt å bruke 15 minutter hver ettermiddag til å planlegge dine topp tre viktigste arbeidsoppgaver neste dag. Planlegging kan føre til økt produktivitet, mestringsfølelse og bedre humør for å nevne noe. Når du får en god start på dagen, vil du også være i stand til å jobbe mer effektivt. Før du legger deg for kvelden kan det være smart å se over kalenderen, legge frem tøy, pakke bager og smøre matpakker og liknende. Planlegging vil kunne føre til en langt mindre stressende start på dagen, og mindre sløsing av både tid og energi.

Kilder: Psychology Today reports.

Boken: The power of Habit av Charles Duhigg

Bilde: Shutterstock.com


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!