Mange går rundt å snakker om alt de skal gjøre, men de «skal bare» først… Det er ikke bare de store prosjektene som blir utsatt, men kan også være en rekke daglige oppgaver som er lett å gjøre, men som også er veldig lett å IKKE gjøre. Alle disse små oppgavene vi gjør/eller ikke gjør, dag ut og dag inn, kan faktisk utgjøre store forskjeller over tid – i forhold til karriere, helse, relasjoner, økonomi og livet for øvrig.

Det hjelper ikke kun å drømme om suksess. Skal du se resultater må du stå opp om morgenen og sette i gang å gjøre alle de tingene som er nødvendig for måloppnåelse, selv om du ikke føler for det! Hvis vi venter til vi føler for det, kan vi risikere å vente en evighet, for motivasjonen kommer som regel ikke av seg selv. Daglig disiplin er det som ofte må til for å drive prosjekter fremover.

Vi gir deg 6 enkle triks som kan styrke selvdisiplinen, slik at du får ting gjort! 

1 – Planlegg dagen

Uten en klar plan over egne gjøremål, kan du fort havne i en situasjon hvor du jobber etter andres agenda i stedet for din egen. Bruk derfor noen få minutter på slutten av hver arbeidsdag til å planlegge dine viktigste gjøremål neste dag. Med en klar og tydelig agenda for dagen, er det lettere å komme raskt og effektivt i gang.

2 – Hold fokus på resultatet

Hvis du klarer å holde fokus på resultatet du ønsker deg, kan selv de kjedeligste oppgaver bli lystbetonte. Det å stå opp tidlig for å trene er sjelden noe man føler for idet klokka ringer, men du føler kanskje for å møte opplagt og nytrent på jobb? Og i det lange løp så føler du sannsynligvis for å ha en sunn og veltrent kropp? Hvis du har en tung dag på jobben, kan det å plukke opp røret og ringe til alle kundene på lista føles tungt, men du føler vel for å se resultater på tavla? Du skjønner sikkert poenget. Neste gang du vegrer deg for å ta fatt på en kjedelig eller vanskelig oppgave oppfordrer jeg deg til å visualisere resultatet du ønsker å oppnå. Det kan få fart på motivasjonen.

3 – Ha orden i sakene

Det er ikke noe som er mer frustrerende enn stadig å lete etter ting man ikke finner. Rot og manglende struktur kan suge både tid og energi. Dersom du ikke har alt du trenger til oppgaven, blir det også langt vanskeligere å få ting gjort, og spesielt innenfor rimelig tid. Solid orden og struktur vil kunne spare deg for mye frustrasjon, og det blir lettere å få ting gjort.

4 – Gi deg selv belønninger

Det er ikke bra for utholdenhet og motivasjonen å kun jage etter neste mål og neste der igjen, uten å stoppe opp og suge litt på karamellen. Bestem deg i forkant av et prosjekt eller en oppgave for en belønning du kan gi deg selv når du har oppnådd det du har bestemt deg for. Belønningen bør variere i forhold til omfanget av oppgaven. Hvis det er små gjøremål du synes er vanskelig å gjennomføre, kan belønningen for eksempel være å ta en kaffe, ta en luftepause ute, sjekke Facebook, spise en is, ringe en venn eller liknende. Ved gjennomføring av større prosjekter, kan det være motiverende med større belønninger som for eksempel et restaurantbesøk, en helg på spa, en reise, nye klær, nytt sportsutstyr, en fest med gode venner eller liknende.

5 – Lytt til motiverende musikk

Det er en rekke oppgaver som er lett å utsette, ikke fordi det er så vanskelig – men fordi det er så kjedelig! Dersom det er enkle tankeløse oppgaver som skal utføres, som for eksempel en ryddejobb, kopiering, makulering, punching eller liknende, kan jobben bli langt lettere med musikk på øra. Hvis du er i kundekontakt stort sett hele dagen, kan du bruke musikk i pausen din eller mellom møtene/telefonsamtalen for å løfte energien og motivasjonen før neste møte/samtale.

6 – Steng forstyrrelser ute

Vi er konstant utsatt for forstyrrelser og en av de største utfordringene i dag er smarttelefonen som plinger og blinker i ett kjør. Steng av sosiale medier, skru telefonen på lydløs, blokk ut i kalenderen og fortell de rundt deg at du er opptatt. Det er lettere å konsentrere seg om oppgaven og faktisk få den gjort dersom du ikke blir påminnet om alt mulig annen, som kanskje i tillegg frister mer. Husk å holde fokus på målet, gjør deg ferdig med en og en oppgave og tenk på den gode følelsen av å fullføre noe.

Foto: Shutterstock


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger»!

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta.

Selgertrening og salgskurs

MELD DEG PÅ!