Positive tanker gir positive resultater, men hvordan skal man holde motet oppe når alt som kan gå galt ser ut til å gå galt?

Mange tror at positive mennesker aldri møter motgang, men det er kun en myte. Alle mennesker møter motgang, tilbakegang, store eller små problemer på regelmessig basis. For å ha suksess og måloppnåelse er det avgjørende hvordan vi takler motgang. Så hvordan takle denne motgangen på en positiv måte – rent praktisk?

Vi gir deg 6 enkle metoder som umiddelbart får deg i bedre humør, selv om livet butter imot:

 1 – Trykk på pause og «tell til ti»

Noen ganger blir vi utsatt for prøvelser og vi reagerer! Måten vi reagerer på kan gjøre problemet enda større enn det egentlig er. Med en negativ innstilling er det fort gjort å ta avgjørelser som ikke er gjennomtenkt, noe som kan føre til at problemene baller på seg. En metode for å unngå denne negative spiralen er å ta en pause og «telle til ti». Ta deg tid til å tenke igjennom situasjonen og hvordan du skal håndtere den. Gå deg gjerne en tur i frisk luft mens du reflekterer. Etter en pause er det lettere å ta fatt på problemet med en positiv innstilling.

2 – Hold øynene på målet

Når uforutsette problemer oppstår er det lett å miste fokus på de viktige tingene. Minn deg selv på hvorfor du står opp hver morgen og hva som er viktig for deg på lang sikt. Ta en titt på de overordnede målene dine, eller bruk litt tid på å skrive ned noen om du ikke har. Deretter bruker du noen minutter på å visualisere at du når målene dine. Si høyt til deg selv at du skal lykkes – samme hva!

3 – Utvis takknemlighet

Bruk noen minutter på å skriv ned hva du har å være takknemlig for. Dette er kanskje noe av det mest virkningsfulle tiltaket du kan gjøre for å bli i bedre humør. Forskning viser at når vi er takknemlige blir vi mer løsningsorientert.

4 – Fokuser på løsninger framfor problemer

Det er et kjent uttrykk som heter “det du fokuserer på utvider seg”. Når vi møter motgang har vi en tendens til å dvele rundt det negative og gi det negative alt for mye oppmerksomhet, noe som kan føre til at problemene vokser. I stedet for å snakke om problemer, diskuter løsninger! I stedet for å tenke på hvor håpløst alt er, tenk heller på hvor bra det kan bli. Ta en kreativ idémyldring med deg selv og eventuelt noen rundt deg for å finne gode løsninger.

5 – Gi deg selv positivt påfyll

Hvis vi går inn i en spiral med bekymringer og negative tanker kan vi lett skli utfor en bratt nedoverbakke. Det som er dumt med bekymringer er de sjelden løser problemer av noe slag, men snarere skaper nye problemer. En rask måte å komme inn i et positivt tankemønster er for eksempel å lese en god bok, lese en positiv artikkel, ringe en oppmuntrende venn eller se en utviklende videosnutt for å nevne noe. Fyll hodet ditt med positive ting og styr unna alt negativt.

6 – Husk at ingenting varer evig

Når du står midt oppi en vanskelig periode er det menneskelig å føle at du sitter fast i gjørma for alltid. Det er da du skal minne deg selv på at ting vil endre seg, det vil gå over, ingenting varer evig. Du kan imidlertid påvirke hvor raskt ting vil endre seg ved å endre dine holdninger til omgivelsene.

Foto: Shutterstock.com

 

[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger», og få mange gode gratisråd samt et unikt tilbud på komplett kurspakke fra Salgstinget.

I dette nettbaserte salgskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på – og selvsagt møte opp! Trykk på lenken og finn tidspunkt som passer for deg.

MELD DEG PÅ!