Er det slik at noen er født med mer flaks enn andre? Du kjenner kanskje personer som synes å lykkes med alt de gjør, og som ofte er på rett sted til rett tid? Hva skyldes egentlig at de alltid er så heldige?

En av de fremste flaksforskerne i verden, psykologiprofessor Richard Wiseman ved Universitetet i Hertfordshire i Storbritannia, mener at flaks ikke er tilfeldig. Riktignok har noen mer «flaks» enn andre, men det skyldes i stor grad egenskaper ved personen selv, ikke omstendighetene og tilfeldige sammentreff.

Heldige folk er ofte mer åpne, nysgjerrige og fokuserer på muligheter framfor hindringer. Derfor har de gjerne en tendens til å gripe gylne sjanser – nettopp fordi de evner å se dem.

Uheldige mennesker er ofte mer stresset, mindre åpne og nysgjerrige, og har derfor en tendens til å overse mulighetene som dukker opp på veien, ifølge professor Wiseman.

En god definisjon på flaks er: Når forberedelser møter muligheter!

Hva kan man gjøre for å få mer flaks? Det er faktisk mulig å trene seg opp til å bli mer heldig! Her er noen tips:

1 – Vit hva du vil!

Når du sier ja til noe eller noen, bestem deg for hva du ønsker å få ut av det – før du går inn i situasjonen. Se for deg sluttresultatet og forbered deg på hva du skal si og gjøre for å komme dit.

2 – Bli en utretter!

Det er ikke nok bare å tenke seg til suksess. Du må handle! Problemet til mange er at de tror de har god tid, men uten å jobbe målrettet og jevnt vil tiden renne ut i sanden før du aner det.

3 – Utvikle deg selv

Når du vet hva du vil, så bør du jobbe med kontinuerlig læring og forbedring av ditt spesialfelt. Skal man bli god på noe er det ingen vei utenom: Du må trene, trene og atter trene.

4 – Jobb hardt

Det er et ordtak som sier: Jo hardere jeg jobber, desto mer flaks har jeg. Når man jobber hardt og blir bedre på noe, vil det være lettere å ta de rette avgjørelsene, si de rette ordene, fange opp de rette signalene, jobbe mer effektivt også videre. På den måten blir også resultatene bedre.

5 – vær positiv

Hvis du utstråler positivitet og optimisme vil du tiltrekke deg andre mennesker som også er positive. Det er lettere å like en glad og lystig person, framfor en som syter og klager. Det er rett og slett lettere å få viljen sin om du er godt likt.

6 – Ikke glem Integritet

Mennesker med ærlige hensikter får mer tillit, noe som er svært viktig hvis du ønsker å oppnå samarbeid med andre. Det færreste vil inngå en avtale med en person de ikke stoler på. Gjør som du sier at du skal gjøre, møt alltid presis og hold deg til avtalen. Da vil du få mer flaks.

7 – Hold på intensiteten

Vis gjennom handling at du vil ha den avtalen, det salget, den jobben – mer enn noen andre ved å gi alt du har. Gi 100 % – rett og slett!

 

Lykke til med flaksen!:-)

Foto: Shutterstock

 


[Reklame]

Bli med på gratis nettkurs: «5 viktige steg for å bli en superselger», og få mange gode gratisråd samt et unikt tilbud på komplett kurspakke fra Salgstinget.

I dette nettbaserte salgskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er gratis og helt uforpliktende å delta. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på – og selvsagt møte opp! Trykk på lenken og finn tidspunkt som passer for deg.

MELD DEG PÅ!