Hver dag er en ny mulighet til å starte på nytt, likevel er det noe helt spesielt med denne ene dagen i året – nemlig 1. januar!

Denne dagen er preget av mye håp og tro på at nå skal alt bli så mye bedre! Mange av oss er spesielt forventningsfulle til 2021, etter et år med mye motgang og isolasjon. Snart er korona-vaksinen på plass i store deler av verden, og vi kan skimte lys i enden av tunellen. 2021 kan bli et bra år, men det kommer ikke nødvendigvis av seg selv. Hvis du skal få mest mulig ut av året som kommer vet du at du også må gjøre det beste ut av deg selv.

Dessverre varer ikke nyttårsforsettene så lenge før de aller fleste av oss sprekker og ramler tilbake i gamle mønstre og rutiner. For noen er det snakk om uker, dager eller kanskje til og med bare timer før vi bryter med løftene våre. Så hva skal til for at du faktisk vil klare å endre vaner, holde fokus, utrette det lille ekstra eller bli en bedre utgave av deg selv dette året?

Vi gir deg 7 enkle tips som kan sikre gjennomføring av nyttårsforsettene for 2021:

1 – IKKE GÅ FOR HARDT UT

Det er veldig fristende å gå «all in» når man er i en motivert tilstand, men for å klare å holde ut over tid er det likevel viktig å holde deg selv litt i tøylene hvis du er overtent og utålmodig etter resultater. Dersom du for eksempel har bestemt deg for å begynne å trene etter lang tids opphold, vil sjansen for at du fortsetter å trene utover januar-måned øke betydelig om du ikke går for hardt ut. Start rolig med noen få overkommelige økter i uka og øk på etter hvert som du bli i bedre form og vanen med å trene har satt seg.

2 – IKKE GAP OVER FOR  MYE PÅ EN GANG

Hvis du bestemmer deg for å endre radikalt på mange ting samtidig, vil det bli svært vanskelig å holde ut over tid. Du setter deg selv i fare for å bli fullstendig overveldet og veien til å gi opp blir kort. Bestem deg for noen få ting du vil endre, kanskje bare én. Det kan være vanskelig å velge kun ett mål, men tenkt over hva som er aller mest viktig for deg. Jobb deretter systematisk med å utføre de oppgavene, og/eller innarbeide de vanene, som skal til for at du når målet. Når første mål er nådd, eller første vane er innarbeidet, kan du velge et nytt mål å jobbe mot og på denne måten bygge sten for sten for å bli den beste utgaven av deg selv.

3 – VÆR REALISTISK

Et mål skal være noe man må strekke seg etter, men hvis det blir for urealistisk og hardt, kan du miste selvtilliten og motivasjonen, og til slutt gi opp. Hvis det overordnede målet er veldig stort, kan det være smart å dele det inn i flere delmål. Det blir lettere å holde på motivasjonen hvis du får en følelse av måloppnåelse underveis. Sett deg små delmål du vet du kan klare å nå innen en gitt tid. Hvis du for eksempel har bestemt deg for å gjennomføre ett omfattende nettkurs i salg, kan det være lurt å sette av faste tider hver uke til å ta kurset. De fleste tar best til seg lærdom ved å ta den inn i små overkommelige doser og ta seg tid til å praktisere fortløpende det man lærer.

4 – VÆR TÅLMODIG

En av de største bremseklossen for måloppnåelse er utålmodighet. Alt for mange forventer umiddelbare resultater når de endrer på en vane eller rutine. Utfordringen er at det ønskede resultatet ofte kommer ganske lenge etter at man har startet på en prosess. Det positive er at de som holder ut med gode vaner og systemer over tid, vil også kunne oppleve store resultater etter hvert.

5 – SKRIV DAGBOK

Skriv ned drømmescenarioet ditt og minn deg selv på hvorfor du skal holde fast ved de nye vanene, ved å repetere målet ditt daglig. Skriv også hver dag hvordan du ligger an, hvilke utfordringer du møter på og hvilke seiere du opplever underveis. Notér hvordan du vil føle deg når målet er nådd og visualiser den gode følelsen daglig.

6 – GI DEG SELV BELØNNING

Når du har god oversikt over hva målet ditt er, og du har lagt en plan for hva som skal til for å nå målet, bør du også finne dine milepæler underveis hvor du ønsker å belønne deg selv. En belønning kan være fint å få når du for eksempel når et salgsmål, eller du har trent sammenhengende i 12 uker, eller du har gjennomført første modul i salgskurset du har meldt deg på. Hva slags belønninger du gir deg selv er opp til deg, men det trenger ikke nødvendigvis være verken dyrt eller voldsomt stort. Skriv en liste over ting og opplevelser du ønsker deg som du har råd og muligheten til.

7 – SKAFF DEG EN MENTOR

Hvis du opplever tilbakegang, du sprekker eller synes alt går trådt, kan det være fint å ha en å snakke med. Velg med omhu en god venn eller mentor du stoler på, som du vet støtter deg i prosjektet ditt. Det er ingen som er perfekte og et feilskjær og tilbakegang fra tid til annen vil rett og slett være uunngåelig. Når ting blir ubehagelig har vi mennesker en tendens til å forsøke å overbevise oss selv om at det er best å gi opp. I motgangstider kan det derfor vært veldig nyttig å snakke med noen som pusher deg til å fortsette i den retningen du vet er best for deg.

Med disse tipsene ønsker vi deg et fantastisk 2021!

foto: Shutterstock


[Reklame]

Bli med på gratis webinar: «5 viktige steg for å bli en superselger», og få mange gode gratisråd samt et unikt tilbud på komplett kurspakke fra Salgstinget.

I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er helt uforpliktende å delta.

gratis nettkurs i profesjonelt salg

MELD DEG PÅ!