Når krisen rammer og utfordringene står i kø, er det ikke uvanlig å kjenne på frykt for å miste det som betyr aller mest for oss. Det er mange som frykter for arbeidsplassen sin, og kanskje hele livsverket i disse dager. Noen opplever alvorlig sykdom på nært hold. Reiser og opplevelser du har gledet deg til i månedsvis må avbestilles. Ting du tidligere har tatt som en selvfølge er nå en knapp ressurs. Det kan føles som om bakken blir revet bort under oss, men i en krise finnes også mange muligheter. Dessuten er det alltid noe du ikke mister, selv om alt føles håpløst. Vi nevner 8 ting du ikke trenger å miste i en krise, men kanskje til og med får mer av:

1 – Holdningene og tankesettet ditt

For å komme godt ut av en krise, er det viktig at du tenker positiv og bretter opp ermene. Det er nå du må handle og gjøre alt du kan for å finne gode løsninger og lete etter nye muligheter. Dersom du er en grunnleggende positiv person, vil du mest sannsynlig fortsette å være det også under en krise.

2 – Kunnskapen og erfaringen din

Alt du har bygget deg opp av erfaring og kunnskap i årenes løp kan ikke bli tatt fra deg. I en verden som stadig er i forandring er det imidlertid viktig å fortsette å lære. Bruk derfor ledig tid til å utdanne deg selv, slik at du kan komme tilbake for fullt (når dette er over), sterkere og råere enn noen gang før.

3 – Kreativiteten din

Det er som regel når det er knapphet på ressurser og vanskelig tider at kreativiteten blomstrer ekstra mye. Hvis du allerede er en kreativ person, vil det mest sannsynlig komme enda tydeligere frem i en krise.

4 – Gode relasjoner

Solide vennskap og gode relasjoner til familie og kunder, som du har bygget i en årrekke, vil ikke uten videre blitt tatt fra deg. Bruk derfor tiden til å fortsette å pleie relasjoner og nettverk. Nettopp nå kan være en gylden anledning til å knytte enda sterkere bånd.

5 – Minnene dine

Det er i tøffe tider at det kan føles godt å mimre over positive opplevelser du har hatt tidligere. De beste opplevelsene er ofte de vi har hatt sammen med andre. Hvis du føler deg litt deppa, kan en time med gamle bilder og filmer fra en reise eller en fest være god medisin.

6 – Drømmer og mål

For å holde på motivasjonen er det viktig å ha drømmer og mål. Selv om ting ikke har gått helt etter planen denne våren, bør du fortsatt holde fast ved målene dine. Krisen vil gå over, selv om det er usikkert hvor lenge den vil vare akkurat nå. La målene dine drive deg fremover i en utfordrende tid.

7 – Pågangsmotet ditt

Hvis du er en person med mye pågangsmot, vil du mest sannsynlig oppleve en enda sterkere driv når du står i en krisesituasjon. Du er kanskje løsningsorientert og handlekraftig som aldri før? Motgang gjør oss som kjent sterkere.

8 – Din evne til å hjelpe andre

Du vil ikke miste evnen til å skape verdi for andre, selv om det er vanskelig tider. Det er nettopp i dårlig tider at kreativiteten virkelig får spillerom og du vil kanskje finne nye måter å være til hjelp på, som du ikke har tenkt på før.

 

Foto: Shutterstock

 


[Reklame]

Gratis nettkurs: 5 viktige steg for å bli en superselger! MELD DEG PÅ! 

Nå også med 3 helt konkrete råd til hva du som selger bør gjøre under koronakrisen. Tips en venn som du tenker kan ha glede av dette kurset og ta kurset «sammen» fra hvert deres sted. I dette gratiskurset ønsker jeg å inspirere deg til å hente ut superselgeren i deg. Det er helt gratis og uforpliktende å delta.

Nettkurs om salg

MELD DEG PÅ!