Hver eneste dag tar vi mange små valg, hele dagen lang. Valgene vi tar fører oss inn på et spor, som sakte men sikkert kan bevege seg utenfor det området vi egentlig ønsker å være. Problemet er ofte at vi ikke ser disse bittesmå endringene som skjer i mikroskopisk skala til å begynne med, før vi plutselig en dag «våkner opp» og innser at vi er på helt feil kurs! Det finnes imidlertid en rekke signaler som kan hindre at det går for langt.

Vi gir deg tre røde flagg som forteller deg at du bør endre kurs:

1 – Du hører deg selv tenke «er dette alt»?

Dersom du tar deg selv i å tenke «er dette alt», er sannsynligheten ganske stor for at du mangler mål og drømmer som motiverer deg! «Er dette alt» er en annen måte å si: «Jeg har ikke noe å se frem til». Noen ganger kan det være vanskelig å finne ut hva som motiverer eller hvilken vei du skal gå, men det er mulig å finne det ut ved å stille noen gode spørsmål til seg selv. Synes du det er vanskelig å komme opp med bra spørsmål, kan eventuelt en coach/mentor hjelpe deg å se ting tydeligere. Les også «4 svært virkningsfulle ting jeg lærte av min mentor».

2 – Du kjenner på misunnelse over andres suksess

Når vi ønsker oss noe, og opplever at andre har det vi mener vi selv «burde» hatt – kan misunnelse skylle over oss. Har du ikke det du ønsker deg, er det kanskje en grunn til det. Kan det tenkes at du ikke har gjort nødvendige tiltak for å komme nærmere drømmen? Kanskje du er på rett vei, men det er bare ikke din tur enda? Misunnelse er en destruktiv følelse som bør erstattes med inspirasjon. La deg inspirere av andres suksess og lær av de som har lykkes. Studér handlinger og rutiner til de du beundrer aller mest, og gjør det samme. På den måten kan suksess komme din vei før du aner det.

3 – Du sitter passivt og venter på at lykken skal komme til deg

Hadde jeg bare vunnet i lotto, så ville alt blitt så mye bedre… Når jeg får kjøpt drømmehuset, da skal jeg ha det ryddig og rent. Når jeg får kjøpt en skikkelig sykkel, så skal jeg begynne å trene. Bare jeg får slanket meg litt, så skal jeg begynne å date igjen. Når de nye produktene kommer, da skal jeg selge mye! Dersom du tenker at alt må være perfekt før du kan begynne å handle, er det på tide å stikke fingeren i jorda. Begynn heller i omvendt rekkefølge! Start der du er og gjør det beste du kan, med det «verktøyet» og de mulighetene du har – i dag! Selg de bæra du har. Det finnes ikke et bedre tidspunkt å starte på enn akkurat NÅ!

Husk å ta deg tid til å trykke på pauseknappen i blant. Er det noen rød flagg som vaier i vinden, som du bør være oppmerksom på?