Hva har du gjort i det siste for å investere i deg selv? Vi investerer mye av tiden vår på arbeidsplassen, i barna, i forholdet, i venner, i samfunnet – og det er viktig, men vi må ikke glemme å investere i oss selv! For hvis du ikke virker, så er det lite du kan bidra med.

Det er ingenting som står stille og endringer tvinger seg på enten man ønsker endringer velkommen eller ikke. Ting kan endre seg til det verre eller til det bedre, og hvor vidt du beveger deg framover eller bakover er veldig mye opp til deg. Hvordan kan du investere tiden din slik at du får best mulig avkastning på livet?

For å endre på noe må du vite hva du skal endre og hvorfor. Det er imidlertid ikke alltid like lett å finne sin misjon i livet. Det er som regel gjennom å stille gode spørsmål til deg selv at du vil finne svar.

Her er 4 viktige spørsmål å stille seg selv, som potensielt kan endre livet ditt:

1 – Hvem er jeg og hva ønsker jeg å få ut av livet?

Det er helt normalt å oppleve mentale blokkeringer som hindrer oss i å forfølge drømmen eller utvikle talentet vårt. Det kan føles mye tryggere å bli der man er, selv om det ikke er optimalt. Det ukjente kan være skremmende, men hvorfor skal du la være å gjøre det du kanskje ble født til å gjøre? Hva er dine styrker og talenter? Hva synes du er gøy å gjøre? Er disse tingene i livet ditt nå, eller burde de være det? Hva ønsker du deg aller mest?

2 – Hvor er du i dag og hvorfor?

Hvis du skal bruke en GPS for å finne veien til et nytt sted, så vil den ikke gi deg rutehenvisning før du har plottet inn hvor du er nå. Slik er det også hvis du skal endre på livet ditt. Du må vite hvor du er nå og hvorfor du har havnet der. Hvilke valg, vaner, tanker og holdninger har ført deg dit du er i dag? Hva må du endre på for å komme dit du skal i fremtiden? Først når du ser sannheten i øynene og aksepterer den, er du klar for å gå videre.

3 – Hva konkret ønsker du å endre på og hvordan skal du gjøre det?

Det å ha en drøm og et konkret mål er vesentlig for å kunne skape det livet du drømmer om. Men – uten en plan og handling vil det mest sannsynlig forbli kun en fjern drøm. Når du vet hva du vil og du vet hva som må endres for å komme dit, så er tiden moden for å lage en handlingsplan og sette i gang!

4 – Hvilke personer har du tillit til og som du vet vil støtte deg i denne prosessen?

Selv om du er veldig motivert og full av energi i forhold til målet akkurat nå, så vil du møte motstand og du vil noen ganger tvile på om det du gjør vil føre deg noe sted. Den største kritikeren du har er ofte deg selv, og da må du være forsiktig med å la andre bekrefte din tvil. Det vil alltid være noen som er skeptiske til endringene dine, av forskjellige grunner. Derfor er det viktig at du har en eller flere allierte som støtter deg i prosessen. Noen som plukker deg opp når du er nede. Noen som heier på deg og støtter deg og som vil hjelpe deg å lykkes!


Ønsker du å hente ut mer av ditt potensiale? Trenger du en å sparre med? Sjekk ut vårt mentorprogram for selgere og ledere.

Foto: Shutterstock