Vi har alle hatt dager hvor alt butter og utfordringene står i kø. Du får motorstopp på vei til jobb, du søler varm kaffe i skrittet, en sjef eller kollega opptrer urimelig og setter kjepper i hjulene dine, du klemmer fingeren i døra, tråkker i hundebæsj, mister en stor kunde og andre småkatastrofer ser ut til ingen ende ta… Det verste er at disse hendelsene også kan ta fra deg humøret og motet i tillegg, men er du villig til å la det skje?

Hvordan kan du beholde humøret til tross for at du har en forferdig dårlig dag?

Vi gir deg seks metoder for å overmanne blåmandag:

Minn deg selv på ting som har gått bra

Dårlig dager vil jevne seg ut med gode dager. Sannsynligvis er det flere gode enn dårlige dager. Dager hvor du er i flyt og alt går din vei, og du føler deg enormt produktiv. Tenk tilbake på gode opplevelser og du vil merke at humøret stiger et par hakk.

Vær snill mot deg selv

Selv om alt rakner så trenger du ikke straffe deg selv ytterligere. Gjør noe hyggelig for deg selv i påvente av at karma snur. Ta deg en pause, unn deg noe godt å spise, slapp av med en feelgoodfilm, ta massasje, et varmt bad eller annet som gjør at du føler deg bedre.

Holde en takketale

Skriv en liste over ting du er takknemlig for og som får deg til å smile når du tenker på det. Gjenta punktene flere ganger og visualiser noen av dine største øyeblikk i livet. Vi har alltid noe å være takknemlig for. Takknemlighet gjør oss bedre rustet til å håndtere negative hendelser.

Utfør noen enkle oppgaver på gjøremålslista

Bestem deg for å fullføre tre enkle raske gjøremål du har hengende over deg. Framgang og mestring er viktig for humøret. Selv små enkle gjøremål du får unna kan gi deg en følelse av kontroll og velbehag. Det kan være å sortere og arkivere noen papirer, smøre en dør som knirker, rydde i en skuff, svare på en mail du har latt liggende på vent eller liknende. Det er en befrielse å se at du i hvert fall får unna noe småtteri på en dag som kanskje ikke har vært så produktiv.

Godta at noen dager er dårligere

Når vi opplever stress og ubehag er det viktig å være klar over at det kun er midlertidig og at de samme negative hendelsene ikke vil gjenta seg regelmessig. Minn deg selv på at bedre dager vil komme. Bruk litt galgenhumor og grip fatt i utfordringene med en positiv innstilling. Da er det mye lettere å komme igjennom en blåmandag med humøret i behold.

Hold fokus på det positive

Hvis du har fokus på alt som kan gå galt vil du tiltrekke deg det som kan gå galt og slik kommer du inn i en ond sirkel. Hvis du fokuserer på mulighetene framfor hindringene er sjansen større for at du opplever positive ting i livet.

Husk at mandagen ikke varer evig! Lykke til!:-)

Fotokreditt: Shutterstock.com