Det nye året har startet for fullt! Du har kanskje satt deg noen mål og kjenner på en økende entusiasme når du ser for deg drømmesituasjonen? Dette skal bli ditt år! Denne gangen skal du lykkes!

Det å sette seg mål er et viktig skritt i riktig retning, men ikke nok alene. Har du tenkt igjennom hva som skal til for at du faktisk når målene? For å oppnå suksess må du våge å feile!  Det som gjør at noen lykkes er ikke fordi de er feilfri, men for at de på et tidspunkt begynner å lære av sine feil. Det vil si at de stopper å gjøre det som ikke fungerer.

Dette er 10 ting suksessrike mennesker IKKE gjør

1. Går tilbake til gamle vaner og forventer nytt resultat

Om det er et arbeidsforhold eller kjærlighetsforhold som tok slutt, så er det sannsynligvis en god grunn for det. Det er sjelden en god idé å gå tilbake til det samme gamle og forvente et nytt resultat.

2. Utgir seg for å være noe de ikke er

Når vi handler bør vi alltid stille oss selv spørsmålet «hvorfor gjør jeg dette?» «Kan jeg stå inne for det jeg gjør?» «Stemmer dette overens med mine verdier og standarder?» «Er dette bra for meg og omgivelsene mine?» «Vil denne handlingen føre meg dit jeg ønsker og vil den gjenspeile hvem jeg egentlig er?» Hvis svaret er nei på ett eller flere av spørsmålene, bør du ha en veldig god grunn for å fortsette i den retningen.

3. Prøver å endre en annen person

Den eneste måte å endre andre personer er ved å endre noe ved deg selv. Hvis du reagerer på en ny og annen måte, vil dette sannsynligvis påvirke din motpart. Du kan aldri tvinge en annen person til endring, men du kan i manage tilfeller påvirke dem gjennom din egen endring.

4. Streber etter å gjøre alle til lags

Det er umulig å tilfredsstille alles behov til enhver tid. Det gjelder å prioritere riktig. Hold fokus på de viktige tingene og de rette menneskene.

 5. Glemmer å løfte blikket

Vi presterer og fungerer bedre hvis vi er i stand til å se det store bildet. Suksessrike mennesker lar ikke enkelthendelser bestemme veien videre. Vinnere har alltid et større overordnet mål i sikte og vet at verden er sammensatt og kompleks. De er klar over at de må forsere mange hindre på veien mot et mål.

6. Har for vane å utsette ting

Suksessrike mennesker får ting gjort. De er i forkant fordi de vet det vil straffe seg å utsette viktige gjøremål. Gjøremål og problemer har en tendens til å vokse seg større dag for dag. Det kan bli dyrt og omfattende hvis du unnlater å fjerne ugresset mens det ennå er en ørliten spire. Utsett ikke til i morgen det du kan gjøre i dag.

7. Velger umiddelbar tilfredsstillelse framfor langsiktig gevinst

Når suksessrike mennesker vet at de vil ha noe, som krever at de går igjennom en smertefull prosess, lar de seg ikke stoppe på grunn av en mengde arbeid, forsakelser eller upopulære avgjørelser. De ser at gevinsten er langt større i andre enden en den smerten de må igjennom i dag. Evnen til å velge langsiktig gevinst framfor umiddelbar tilfredsstillelse er en av de aller viktigste egenskapene som skiller suksess fra fiasko.

8. Tar seg ikke tid til å reflektere

Suksessrike personer stiller seg selv mange og gode spørsmål. De tar seg tid til å tenke og reflektere over små og store ting. De tar en virkelighetssjekk på seg selv i blant. De buser ikke fram uten mål og mening.

9. Unnlater å kontrollere, kvalitetsjekke eller gjøre grundige analyser

Uansett hvor bra noe kan virke ved første øyekast, bør det alltid gjøres en grundigere analyse, først da finner man ut hva man trenger å vite. Det kan være enten ved kjøp av eiendom, ansettelser, større avtaler, innkjøp og anskaffelser for å nevne noe.

10. Prater mer enn de lytter

Når vi prater gjentar vi bare det vi allerede vet (repetisjon kan være nyttig det også), men hvis vi virkelig lytter til hva andre har å si, får vi også sjansen til å lære noe nytt.

 

Vi ønsker deg hell og lykke i 2016!

Fotokreditt: Shutterstock