Jeg må bare fortelle om en hyggelig opplevelse jeg hadde på SAS-flyet fra Gardermoen til Tromsø forrige uke. En flyvertinne med navn Elisabeth var som et solskinn i kabinen, med sitt fantastiske smil. Det gjorte min start på dagen ekstra hyggelig og humøret hennes smittet over på meg. Jeg la merke til et lite skilt Elisabeth hadde på seg. «My smile is my make up». Det er så sant. Den beste sminken er et smil!

Elisabeth med sitt varme smil

Jeg spurte Elisabeth om jeg fikk ta et bilde av henne, til bruk i denne bloggen, og fikk ja – med et SMIL! Tusen takk til Elisabeth fra SAS.

Det aller viktigste du kan gjøre for å øke salget og kundetilfredsheten er faktisk å gi  kundene et smil. Det å føle seg velkommen og ivaretatt gjør dagen spesiell. Ved å smile gir du kunden en god opplevelse i tillegg til å selge et produkt eller tjeneste. Førsteinntrykk er ekstremt viktig i møte med kunden. Det koster så lite å være vennlig og imøtekommende. Dessuten er det som regel slik at smil og vennlighet smitter tilbake. Det blir en dobbel positiv effekt. Det du gir, får du tilbake.

Vi er bare mennesker og vi kan alle ha en dårlig dag, og det er spesielt vanskelig å ha dårlige dager når du jobber i serviceyrke. Visste du at det finnes mange teknikker for å løfte sitt eget humør? Det er slik at følelsene våre påvirker kroppsspråket, men det virker faktisk omvendt også. Kroppsspråket kan påvirke humøret! Føler du deg nedstemt så rett deg opp i ryggen og smil! Du vil bli overrasket hvilken effekt det har på deg selv og omgivelsene. Ved hjelp av kroppsspråk kan du styre humøret og selvtilliten din.

 

 


Her er 5 enkle tips til hvordan du kan endre din mentale tilstand til mer positiv og glad

1 – Visualiser et av dine lykkeligste øyeblikk

Se for deg situasjonen, tenk tilbake på hvordan du følte deg, lukk øynene og lev deg inn i det. Det å fremkalle god minner kan snu humøret ditt på et øyeblikk.

2 – Still deg opp foran speilet og strekk armene i været

Smil til deg selv i speilet og klapp i henda.Gjør dette i noen minutter og du vil garantert føle deg litt lettere til sinns.

3 – Tenk på 3 ting du er takknemlig for

Si det høyt inni deg. Vi har alltid noe å være takknemlig for. Kanskje er det ting du tar som en selvfølge, som andre ber for hver dag. Forskning viser at vi blir lykkeligere når vi utviser takknemlighet.

4 – Ring en god venn

Ring en som du vet gir deg en bra peptalk og som lokker fram smil og latter hos deg.En god latter og gjerne litt selvironi kan være svært god medisin mot dårlig humør.

5 – Sett på musikk som gjør deg glad

Hopp, sprett og dans rundt og gjerne syng med.Fysisk aktivitet vil utskille endorfiner, et hormon som gjør oss gladere. Musikk har også en terapeutisk virkning på oss. Musikk får oss til å visualisere. Musikk kan endre vår sinnstilstand umiddelbart. Du har kanskje vært på fest og følt deg litt trøtt og lei, også blir favorittlåta spilt og du kjenner at både humøret og energien stiger umiddelbart? Det er vanskelig å være deppa når man hører på glad musikk.

Hilsen Jens Hartvik

 

Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com

Foto av Elisabeth: Jens’ Iphone