Etter en lang deilig sommer med overflod av mat og drikke, og alt for mange late dager på en solseng, kan det føles tungt å komme i gang med jobb, rutiner og forpliktelser. Det å utsette jobbing noen dager til kan for mange være fristende. Det er jo så fint vær! For noen kan det være best med en myk overgang, mens for andre er det like greit å starte hverdagen med et smell for å få fart på omløpet først som sist!

Det er ikke bare i forbindelse med kropp og helse at vi i blant trenger en bootcamp for å komme på rett spor igjen. Dette gjelder også når vi skal komme i gang å prestere på jobben etter noen uker hvor rutiner har sklidd helt ut.

Synes du jobben er blitt en kjedelig rutine og en tvangstrøye? Følelsen kan være midlertidig på grunn av den brå overgangen fra ferien. Det er uansett opp til deg å sørge for at det blir mer gøy på jobben.

Her er 8 enkle tips som kan gjøre overgangen fra ferie til jobb litt lettere.

1. Les motiverende bøker eller artikler om faget ditt

Det å lese er utviklende og du kan finne både inspirasjon og motivasjon av å lese.

2. Planlegg dagene og følg planen

Planer gjøre det enklere å styre seg selv i riktig retning. Start med det viktigste og hold fokus på en og en oppgave.

3. Tenk tilbake på en tid du var toppmotivert

hva gjorde du da som førte til at du lykkes med å nå målene?

4. Sett deg mål både privat og jobb

Sørg for at målene inspirerer deg og ikke minst, skriv dem ned! Målene dine bør være SMART. Det vil si spesifikke, målbare, ambisiøst, realistisk og tidsbestemt.

5. Les målene høyt hver dag for deg selv

Planlegg en premie du gir deg selv for hvert mål du når.

6. Visualiser deg selv i ønsket situasjon daglig

Hvordan føles det? Hvilket muligheter gir det deg?

7. Planlegg en ferie, utflukt, helgetur litt fram i tid

Det er viktig å ha noe å glede seg til og du vil samtidig letter akseptere at ferien er over, når du vet det kommer flere ferier.

8. Nyt fritiden

Selv om du er i gang med jobbing har de fleste av oss fortsatt mange timer fri hver dag. Nyt de lyse sommerkveldene enten det er mandag eller fredag.

 

Fotokreditt: Shutterstock.com